• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • Siirt 16 °C

Vali Tutulmaz'dan İl Genel Meclisi'ne ziyaret

Vali Tutulmaz'dan İl Genel Meclisi'ne ziyaret
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Genel Meclisinin, yeni hizmet binasında düzenlenen ilk meclis toplantısına katıldı.

İl Genel Meclisini ziyaret eden Vali Tutulmaz, 2017 mali yılı bütçe görüşmelerine katıldı.

 

Yeni hizmete giren İl Özel İdaresi hizmet binası ve içinde hizmete sunulan Meclis toplantı salonunda 2017 mali yılı bütçe görüşmelerinde açılış konuşması yapan Vali Tutulmaz, Yeni İl Özel idaresi hizmet binasının hayırlı olması dileğinde bulunarak, ‘İnşallah bu yeni hizmet binası,  Siirtimizin eğitimden, sağlığa, alt ve üst yapı çalışmalarına yeni yollara, ilimizin tanıtımından kültür ve sosyal içerikli yeni projelerin hayata geçirilmesine vesile olur. Yerin kalite hizmeti, yatırımları doğrudan etkiliyor. Eski hizmet binası dağınık ve hizmetlerin verimli akışını olumsuz etkiliyordu. Yeni hizmet binası ile inşallah bu birlikteliği bu günden itibaren sağlamış olacağız.’ dedi.

 

Yerel yöneticilerin, halkı temsil etmek ve onlara hizmet etmek için seçildiklerini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz,“Seçimle gelen meclis, yerel demokrasimizin temellini oluşturur. Ancak, seçilmişlerin hukuk ve insan hakları gibi evrensel değerlere de karşı sorumlulukları vardır. Demokrasilerde karşılıklı hoşgörü, işbirliği ve hesap verebilirlik esastır. Hesap verebilmenin de en önemli şartı hukuka ve yasalara uygun hareket etmektir. Temennim bu anlayışla, hep beraber ilimize iyi ve kaliteli hizmetler sunarız.” dedi.

 

Halkın yerelde müşterek ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözüme kavuşturulmasında Meclisin empati kurarak hizmet yapması gerektiğini ifade eden Vali Tutulmaz, “Hepimizin burada oluş nedeni, halkımıza hizmet etmek, ve halkımızın refah düzeyini yükseltmektir. Halk kendisine hizmet sunulması için oy veriyor, bu bakımdan önceliğimiz hizmet olmalıdır. Hizmet dışındaki bir anlayışı kabul edemeyiz. Yaşadığımız coğrafyada 30 yıldır devam eden bir terör belası var. Bu hain teröre ve ona destek verenlere karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.“ diye konuştu.

 

2017 mali yılında, Köy yollarının (BSK) sıcak asfalt ile yapım çalışmalarına başlanacağını belirten Vali Tutulmaz,  sayın Başbakanımızın talimatları ile gelecek yıl köy yolarımıza daha fazla kaynak aktarılmak suretiyle, yolların artık sıcak asfalt (BSK) ile yapılacağını belirterek, İl Özel İdare yetkililerine köy yollarının tekrar gözden geçirilmesini ve bu konuda çalışma yapmalarını istedi.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Hatice Tay da, Siirt’in kalkınması için tüm meclis üyeleri ile birlikte, yeni hizmet binasında yeni çalışmalarla vatandaşlarımıza hizmet sunmak için çalışacaklarını söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Tutulmaz, beraberinde Meclis Başkanı Hatice Tay ve Meclis üyeleri ile birlikte, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali yardımcısı Bünyamin Kuş’ u ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

 

Bu haber toplam 1737 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim