4. Siirt Kitap Fuarı ziyaretçi sayısının bu yıl 34 bin aralığında olduğu tahmin ediliyor.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur." sloganıyla kapılarını açan, 60 yayınevinin katıldığı ve 6 gün boyunca her kesimden vatandaşların yoğun ilgisine sahne olan Geleneksel 4. Siirt Kitap Fuarı, 2 Nisan Pazar günü sona erdi.
6 gün süren Fuar, gerek organizasyon, gerek katılımcı yayınevi ve yazarlar ve ziyaretçi sayısıyla tam not aldı.
Siirt Valiliği ev sahipliğinde, Siirt Belediye Başkanlığının destekleri ile düzenlenen Fuara, 30 yazar, 60 yayınevi katılırken, Fuar boyunca yazarlar tarafından söyleşi, imza günü ve çocuklara da yönelik çeşitli tiyatro ve sanat etkinlikleri düzenlendi. 100 Bin Tl üzerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere kitap hediye çekleri dağıtıldı.
Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte kitap fuarını sık sık ziyaret ederek, yazar ve ziyaretçilerle görüştü.
Ülkemiin sayılı fuarlarından birini gerçekleştirdiklerini belirten Vali Mustafa Tutulmaz, sadece Siirt’in değil, bölgenin de kitap fuarı olma kimliği taşıdığını belirterek, Fuarı sahiplenmelerinden dolayı tüm Siirtlilere teşekkür etti.
Siirt ilinin kültür-sanat ve edebiyat ile tanıtıldığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, Fuar ile birlikte Kentte kitap okuma kültürünün kazandırıldığını belitti.
Siirt Kitap fuarının kurumsallaştığını ve bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini kaydeden Vali Tutulmaz, fuara gerçek anlamda sahiplenen başta tüm değerli Siirt’li hemşerilerime, Siirt Belediye Başkanlığına, Fuara katılan tüm Yazarlara, Akademisyenlere, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, Yayınevlerine, kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Tutulmaz, yazar, yayınevi ve okurlarla bir sonraki fuarda buluşma temennisinde bulundu.
Siirt'in ve bölgenin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayan 4. Siirt kitap fuarı Bölge halkının ve Siirtlilerin büyük beğenisini kazandı.
Kitap Fuarı'nı ziyaret eden vatandaşlar, fuarın her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ve her yıl geleneksel olarak yapılması gerektiğini belirttiler.