AÖL sınav sonuçlarını öğrenme ekranı. AÖL sonuçları açıklanması bekleniliyor. AÖL sonuçları peki ne zaman açıklanacak?AÖL sınav sonuçları tam olarak ne zaman açıklanacak? AÖL açık lise sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak?AÖL sonuçları tam olarak ne zaman açıklanacağa tarih belli oldu AÖL sonuçlarını öğren.
AÖL 30-31 Mayıs sınav sonuçları ne zaman açıklanacak ?
Sınav sonuçları 4 Temmuz’da açıklanacaktır.
Sonuçların açıklanmasının ardından 6-8 Temmuz tarihleri arasında kayıt yenileme yapılacak.
Açıköğretim Lisesi (AÖL) kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖL kayıt yenileme başvurusu yapacak öğrencilerin; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası şubelerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına 20 TL yatırmaları gerekiyor.
Ayrıca bu işlem için verilecek dekontların ise muhafaza edilmesi gerekiyor. AÖL kayıt yenileme başvurularında alınan 5 TL ise Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.
AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN
1. Bankaya Kayıt Yenileme Ücretini Ödeyiniz.
Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme yaptıracak öğrenciler her yıl belirlenen Kayıt Yenileme katılım bedelini ödemek zorundadır. 2012 yılında bir dönem için Kayıt Yenileme katılım bedeli 25 TL.’dir. Bu bedelin;
-20 TL.’sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Kurumsal Tahsilât Programı hesabına ödeyiniz ve dekontunu muhafaza ediniz.
-5 TL.’sini ise kayıt yenileme işlemini yaptıracağınız Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezi okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu kurumların konuyla ilgili görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında ödeyiniz.
Kayıt yenileyecek öğrencilerin, katılım bedelini ödediğine dair bilgileri sistem üzerinden görebilmektedir. Katılım bedelini ödemeyen, eksik ya da yanlış ödeyenlerin kayıt yenileme işlemi , sistem tarafından engellendiğinden yapılamamaktadır.
2. Kayıt Yenileme işlemleri için İrtibat Bürosuna gidiniz.
Kayıt yenileme ücretine ait banka dekontu ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki irtibat bürosuna gidiniz. Kayıt Yenileme işlemlerini yapan irtibat büroları için(Halk Eğitimi ve Meslekî Eğitim Merkezleri) buraya tıklayınız.
3. Derslerinizi seçiniz.
Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra, öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçiniz. Sistemde ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için buraya tıklayınız.
Kayıt Yenileme Döneminde Kimler Kayıt Yenileme İşlemini Yaptırmalı?
İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik durumdaki öğrenciler kayıt yenileyebilirler.
Kimlerden Kayıt Yenileme Ücreti Alınmaz?
a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar;
d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenler,
Yukarıdaki şartlardan birini taşıyan öğrencilerimiz durumlarını belgelendirmek şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır
Söz konusu belgelerin iki adet fotokopisi aslıdır gibi yapılarak bir tanesi öğrenci dosyasına konulacak diğeri de istenildiğinde Açık Öğretim Lisesine gönderilmek üzere muhafaza edecektir. (şehit ve gazilerimizin eş ve çocuklarından evlenenler katılım bedeli muafiyetinden yararlanamaz.)
Not: Yeni Kayıt katılım bedelleri her yıl Açık Öğretim Lisesince belirlenir. Katılım bedelleri Açık Öğretim Lisesi ve kayıt yaptırılan İrtibat Bürosu hesabına ayrı ayrı yatırılır.
2014-2015 AÖL Sınav Tarihleri
Sınav İtirazları
Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlarınız için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.
Sınav yeri değişikliği istekleri
Öğrencilerimiz, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemi sürecinde, internet sayfamızdan sisteme öğrenci no ve şifresiyle girerek, sınav yeri bilgilerini değiştirebilir.
Ancak sınava yaklaşık 55 gün ve daha az bir süre kaldığında (Bu süre iş yüküne göre değişebilmektedir), öğrencilerimizin sistemden sınav yeri değişikliği yapma hakkı kaldırılmaktadır. Bu süreç içerisinde, Yeni Kayıt ya da Kayıt Yenileme işlemini yaptırmış ve sınav yerini belirlemiş öğrencilerimizden, mazeretleri dolayısı ile (deprem, sel vb. gibi doğal afetler, askerlik, zorunlu tayin) başka bir sınav merkezinde sınava girmek zorunda olanlar, mazeretlerini belgelemek kaydıyla, sınav tarihinden 2-3 gün önce, sınava girmek istedikleri yerdeki İl/İlçe Sınav Yürütme Kuruluna başvurmak suretiyle yedek salonlarda sınava girebilirler. Mazeret beyanı olmayan öğrencilerimiz yedek salonlarda sınava alınamazlar.
Sınavlar nerede yapılıyor?
2014 yılı Mart ayı itibarı ile 709 il ve ilçe merkezinde sınav yapılmaktadır. Sınav merkezlerini görmek için tıklayınız. Sınavda öğrencinin yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?
Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,Kurşun kalem ve silgi.
Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI
Açık Öğretim Lisesi Alanlı Öğrenci Mezuniyet Şartları
(Öğrenimlerine, Genel Kültür, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe Matematik alanında devam edenler.)
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç),
Alan derslerinin tamamından en az bir defa sınava girilmiş olunması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması,
Açık Öğretim Lisesi Alansız Öğrenci Mezuniyet Şartları (Öğrenimlerine Alansız (Alan Yok) devam edenler
Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması,
Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava gitmiş olması,
SINAVLARA NASIL HAZIRLANABİLİRİM
Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.
Kitap Dağıtım Merkezlerinden aldığınız Açıköğretim Okulları ders kitapları (ders notları) ile hazırlanabilirsiniz. Daha önceki Açık Öğretim Lisesi
Bazı Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri, Açıköğretim Okullarında okutulan bazı dersler için kurs düzenlemektedirler. Sizin için açılan bu kurslara katılarak hazırlanabilirsiniz.
Unutmayınız ki bu sınavların telafisi, örgün eğitimde olduğu gibi mümkün değildir. Bu nedenle lütfen bu sınavlara girmenizi engelleyebilecek unsurlara dikkat ediniz. Sınavda mutlaka Sınav Giriş Belgeniz ile geçerli bir kimlik belgenizi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinizde olmalısınız. Aksi takdirde bu nedenlerden dolayı sınava alınamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınav esnasında da cevap kâğıdınızın çevrenizdekiler tarafından görülmediğinden emin olunuz. Sınavlarınızın optik okuyucularda değerlendirmeleri yapılırken aynı zamanda kopya analizi de yapılmaktadır.
AÖL Sınav giriş yerleri açıklandı. 3-4 Ocak tarihinde yapılacak olan sınav için AÖL’den yapılan duyuru şu şekilde;
1-Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.
2-Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve uymanız yararınıza olacaktır.
3-Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde dersini seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır.
4-Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz 31.12.2014 tarihinden itibaren il ve ilçelerde oluşturulan sınav yürütme kurullarına (Milli Eğitim Müdürlükleri) başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dahil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.
Açık Öğretim Lisesi müdürlüğünce yapılan açıklamalar
ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Öğrenci ve velilerimizden değişik kanallardan gelen sorular nedeniyle aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Ön Kayıt Durumundaki Öğrencilerimiz
1- Açık Öğretim Lisesi’ne yeni kayıt olan öğrencilerimiz; kesin kayıt işleri onaylandıktan ve veri giriş işlemleri yapıldıktan (lise ara sınıflardan gelenlerin notları sisteme işlendikten) sonra aktif hale gelerek derslerini seçebileceklerdir.
2- Yeni kayıt olanların web sayfamızdaki bilgileri ve yine web sayfamızda bulunan tanıtım sunumunu okumalarını tavsiye ederiz.
3- 2012 yılı ve sonrasında ortaokulu(ilköğretimi)tamamlayarak Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt olan (Ara sınıflardan gelenler dahil) herkes zorunlu eğitime tabi olup
HER DÖNEM KAYIT YENİLEMEK VE SINAVLARA GİRMEK ZORUNDADIR.
2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemle İlgili Önemli Tarihler
1- 30 Eylül 2014 1. Dönem yeni kayıt işlemlerinin sona ermesi
2- 24 Ekim 2014 1. Dönem kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesi (sistemde aktif, donuk ve silik konumda olan eski öğrencilerimiz için )
3- 7 Kasım 2014 1. Dönem ders seçme ve sınav yeri güncelleme işlemlerinin sona ermesi. (Bu tarihe kadar mutlaka dersler seçilmelidir.)
4- 3-4 Ocak 2015 1. Dönem sınavlarının yapılması.
İş takvimimiz diğer önemli tarihler belirlendikten sonra yayınlanacaktır. Sınav ve önemli
tarihleri iş takviminden takip edebilirisiniz.
Ek Sınav Sonuçları ve 2. Ek Sınav
1- Üniversite kazanmış ve mezuniyetine az bir kredisi kalmış 8 ve üzeri döneme sahip öğrenciler için 27 Eylül 2014’de yapılan sınavın sonucu 9 Ekim Perşembe günü açıklanacaktır. (Değerlendirmenin erken bitmesi halinde erken de açıklanabilir. )
2- Ek sınav sonrasında mezun olmamış ancak üniversite kazanmış öğrencilerimiz için 19 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da 2. bir ek sınav (tek ders sınavı) yapılacaktır. Bununla ilgili açıklamalar 1. ek sınav sonuçları açıklandıktan sonra yapılacaktır.
3- Ek sınavın sonucu 21 Ekim 2014 tarihinde açıklanacaktır. Ek sınav sonucunda mezun olamayanlar yeniden (24 Ekim 2014’e kadar) kayıt yenilemek zorundadır.
Diplomaların Gönderilmesi
Dönem sınavları sonunda mezun olanların diplomaları Ekim ayı sonunda; ek sınavlar sonuncunda mezun olanların diplomaları ise (her hangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması halinde ) Kasım ayı sonunda koordinatör Halk Eğitimi Merkezlerine gönderilecektir. Diplomalarınızın nereye gönderileceğini – gönderildiğini mezuniyet işlemleri altında bulunan “diploma takip” kısmından görebilirsiniz.
Ek Sınav Sonucunda Mezun Olacaklar
1- Ek sınava sonucunda mezun olan ve öğrencilik durumu “MEZUN” yazan öğrencilerimiz ihtiyaç duymaları halinde ilgili irtibat bürolarından (Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) çıkma belgesi alabilirler.
2- Durumu “MEZUNİYET İNCELEMESİNDE OLAN ÖĞRENCİ” yazanlar da (dosyalarının irtibat bürolarınca müdürlüğümüze gönderilmeleri halinde) mezuniyet inceleme ve bilgi güncelleme işlemleri yapılarak “MEZUN” konumuna getirilecektir. (Mezuniyet incelemesi sonrası durumları mezuniyete uygun olmayanlar yeniden aktif hale getirilir.)
3- Mezuniyet İncelemesindeyken mezun konumuna gelen öğrencilerimiz de çıkma belgesi alabilirler. Mezuniyet incelemesinde bulunan öğrencilerimiz Çıkma Belgesi veya İlgili Makama-Mezuniyet Yazısı alamazlar.
4- Üniversite kazanmış öğrencilerimizin dosyalarının ilgili irtibat bürosundan müdürlüğümüze (Ankara ya )gönderilip gönderilmediğini kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. (Dosyanızın nerde olduğunu öğrenmek için Genel Bilgiler menüsü altındaki Arşiv Bilgileri’ ne bakabilirsiniz.)
Ders Seçme İşlemleri
2014-2015 Eğitim öğretim yılı 1. dönem aktif olan (2014/1 Aktif) öğrencilerimiz için sistem üzerinden ders seçme işlemleri 10 Ekim 2014 de başlayacaktır. Derslerle ilgili öğrencilerimizin lehine yapılan çalışmaların erken tamamlanması halinde daha erken de ders seçme işlemi yapılabilecektir. Ön kayıt durumunda olan öğrencilerimiz ile kaydını yenilemeyen ve durumu 2014/1 aktif olmayan öğrencilerimiz ders seçemez.
Öğrencilerimiz sınava gireceği dersleri mutlaka kendi seçmelidir. Aksi taktirde sistem tarafından seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.
7 Kasım 2014 tarihine kadar 3-4 ocak 2015 te yapılacak olan 1. Dönem sınavları için mutlaka ders seçme işlemleri yapılmalıdır. Ders seçimi yapılırken öncelik ortak (zorunlu)derslere verilmelidir.
Açık Öğretim Liseleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için .
AÖL
Açıköğretim Lisesi herhangi bir nedenle öğrenimlerine devam edemeyen kişilere, okula devam mecburiyeti olmadan, kendi kendilerine çalışarak yarıda bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gidebilme olanağının sağlamaktadır.
Bu programı başarı ile bitirenlere Lise diploması verilmektedir. Bu lise diploması ile üniversiteler tarafından yapılan YÖS sınavlarına veya ÖSYM tarafından yapılan YGS ve LYS sınavlarına katılabilir.Başarılı olmaları halinde Türkiye’de üniversitelerde okuyabilirler.